health for life sneek - eer de genezende kracht van de natuur!
Health for Life Sneek: wanneer je gezondheid hulp nodig heeft.

Scholing als doorlopend proces


Natuurlijk behoor je over toereikende opleiding te beschikken voordat je aan de slag gaat als therapeut. Een 4 jarige HBO opleiding op het vakgebied en een HBO MBK "plato" is het minimum. Het MBOG heeft deze vanaf 1 januari 2020 verplicht gesteld als eis aan de leden. Geaccrediteerde opleidingsinstituten zijn: Evenwijs in Balk (Friesland)

2019 Epifysioloog Evenwijs Balk Dorothé Lueb 2e Leerjaar

2019 Congres MBOG "onwel door welvaart" 

2019 Orthomoleculaire kennisdag Mw.Leen Steyaert : vrouwelijke hormonale disbalans II

2019 studiedag Darmdiagnostiek Drs. Saskia van As

2019 Masterclass Schildklier

2019 Bioscan SWA kennisdag

2018 Orthomoleculaire kennisdag Mw.Leen Steyaert : vrouwelijke hormonale disbalans I

2018 Epifysioloog Evenwijs Balk Dorothé Lueb 1e leerjaar

2018 Congres Lyme in de praktijk 

2018 Masterclass Metabool syndroom II

2018 SKB diagnostiek en Oligotherapie

2018 Kennisdag Kinder geneeskunde

2017 Masterclass Metabool syndroom I

2017 Congres Leefstijl van nu: onwel door welvaart?

2017 studiedag C4L Dr.Bram Bakker : Antidepressiva in relatie tot overgewicht

2017 omkeerbaarheid Hypoglycemie en Diabetes Mellitus II

2017 Orthomoleculair Epigenetisch therapeut.

Van groot belang vind ik het zorgvuldig uitoefenen van het beroep. Daarom ben ik aangesloten bij de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde) Zij houden toezicht op het opleidingsniveau en dragen zorg voor het (laten) accrediteren van het (na)scholingsaanbod. Daarmee weet u zich verzekerd van een verantwoord complementair advies. Wanneer u voor die zorg een aanvullende ziektekosten verzekering heeft kunt u de kosten (deels) declareren. U investeert weinig meer dan tijd maar met een heel hoog rendement!


Met veel plezier kijk ik terug op de periode dat ik drogist was. Van 1989 tot 2013 was ik samen met mijn echtgenote eigenaar van Drogisterij Meindersma (uit 1895) In deze periode heb ik van diverse onderdelen van de complementaire zorg een klein beetje meegekregen. Klassieke homeopathie en fytotherapie liggen mij na aan het hart. Maar het inzetten echte voeding als solide basis van en supplementen wanneer daar noodzaak voor is spreekt mij nog steeds het meeste aan. En supplementen indien nodig. Een gevleugelde uitspraak is natuurlijk deze van Hippocrates: " laat voeding uw medicijn zijn en medicijn uw voeding". Gelukkig komt er steeds meer erkenning maar we zijn er nog niet. 


Graag word ik uw coach en begeleid u op het pad naar gezonde voeding. En juist als blijkt dat voeding alleen niet toereikend is gaan we verder om de oorzaak daarvan te achterhalen. Daarnaast zal ik u adviseren over welke supplementen voor u zinvol zijn wanneer onze voeding onvoldoende blijkt.