Health for Life Sneek 

.

Orthomoleculaire therapie

 

Orthomoleculaire Geneeskunde heeft een wetenschappelijke basis. Door middel van Orthomoleculaire therapie kunnen veel ziekteprocessen positief worden bestreden. De therapie bevordert het afvoeren van afvalstoffen; aanvullen van tekorten; aansterken door optimale voeding. Een preventief orthomoleculair verantwoorde levenswijze kan veel bijdragen aan een gezond lang leven. Het toegepaste voedingsadvies en de behandeling met behulp van voedingssupplementen wordt speciaal op de persoon afgestemd. Echter... een stofwisseling veranderen vergt veel tijd en inzet! 

Het woord ‘ortho’ komt uit het Grieks en betekent recht, juist of gezond. Moleculair betekent de moleculen betreffend. Doel van deze geneeswijze is te werken met stoffen die het lichaam niet schaden bij het gebruik of verwerken ervan. Nadrukkelijk is er een plaats voor de voeding bij het verbeteren van de gezondheid. 

Epigenetica bestudeert de invloed van de omkeerbare veranderingen in de functie van de genen. Deze veranderingen treden op zonder wijzigingen in de volgorde van het DNA in de celkern. Bepaalde factoren zoals voeding, emoties en beweging brengen processen op gang die een bijdrage kunnen leveren aan het behoud van gezondheid maar ook aan het ontstaan van ziekte.(bron: MBOG)


Ondersteunend onderzoek.


Een orthomoleculair consult bestaat altijd uit een uitgebreid gesprek over uw gezondheidsgeschiedenis en uw huidige gezondheid. Voorafgaand aan het gesprek sturen we nog een vragenlijst zodat u rustig alle aandachtspunten kunt nalopen. Deze lijst bespreken we en vullen we aan in het eerste consult. Wanneer hieruit niet voldoende duidelijk blijkt waarom een klacht bestaat kunt u in overleg kiezen voor aanvullend onderzoek. Dat kan via uw huisarts lopen, bijvoorbeeld het onderzoek van uw bloedwaarden, maar ook via Health for Life Sneek. Wij brengen onze onderzoeken onder bij gerenommeerde laboratoria. U kunt hierbij denken aan basisdarmscreening, allergenenonderzoek in serum (bloed), haarmineralen analyse, vitamine niveau's in serum of mineralen niveau in serum of volbloed

. Nadat de resultaten zijn binnengekomen bespreken we deze uitgebreid met u en lichten toe wat de mogelijkheden zijn voor de therapie.  


 


 


 


 


 


 

 

 


 


 


 


 


 


 

                                                                                                                                                                                                


E-mailen
Bellen