Jaareinde-jaarbegin

29-12-2022

Onlangs schreef ik nog een column voor het drogistenvakblad WhoCares over het einde van het jaar.  Het einde van het jaar is soms beladen. Toch, met het opmaken van die balans kun je beter je toekomst vormgeven.  Want cliënten die een periode van ziek-zijn achter de rug hebben, of er soms er nog in zitten, kijken liever vooruit naar een toekomst zonder ziek of althans veel minder ziek te  zijn. Juist daarom zoeken ze de hulp van een (orthomoleculair) therapeut.

Dat deze soms confronterend, met de kennis van het verleden, de toekomst schetst op het gebied van voeding, lifestyle (bewegen, ontspannen, digitaal vrij zijn) en supplementen, maakt dat begeleiding onontbeerlijk is. Want je verandert niet zomaar een patroon wat al ettelijke decennia je leven bepaalde. Daar moet je zeer ruim de tijd voor nemen. 

Het jaareinde en -begin vormen het  een moment dat velen stimuleert. Maar dit moment om te besluiten je leven te veranderen garandeert niet het meeste succes! Als ik een client adviseer, rem ik soms ook wat af. Zeker als duidelijk wordt dat de voorgenomen veranderingen voor de consument te veel omvatten.

Je kunt tenslotte beter iedere week van het nieuwe jaar een vaste gewoonte doorbreken en vervangen door een gezondere, dan dat je in één maand alle slechte gewoontes probeert uit te bannen.

Voor alles wens ik u een gelukkig, gezond en welvarend 2023. Of zoals we in het Fries graag zeggen: ” Folle Lok en Seine”